LJUBICA ĐURKOVIĆ

Trinaestog jula 1983. godine, u Šapcu (kraj Save), rodila sam se ja! Na veliku sreću mog tate, dobila sam ime po baki –Ljubica. U vreme Maja, Ana, Ivana i sl, nisam bila previše srećna ali jedno je sigurno – samo sam se ja zvala kao učiteljica!Tada se, pored toga što sam želela da budem dama, rodila želja da jednog dana i ja radim sa decom.

Završila sam O. Š. Janko Veselinović i osnovnu školu violine, srednju muzičku školu Mihailo Vukdragović i Višu školu za obrazovanje vaspitača. Uz još malo truda (i rada) u svom vlasništvu ću imati i diplomu Učiteljskog fakulteta u Beogradu (smer: vaspitač).

Oprobala sam se u različitim delatnostima (babysitting, ugostiteljstvo, makeup artist…) a onda sam se 2007. godine upoznala sa Otkrivalicom. Bavila sam se (bavim i baviću se) programima: Zanimanja ljudi, Godišnja doba, Priča kroz pokret, Muzika kroz vreme, Muzika za decu, Dramske radionice, Nauka za decu, Ruke oko sveta, Narodne pesme i igre… Prilagodjavanjem dece za vrtić… Bibliotekom i fonotekom vrtića!

 Sve u cilju nezaboravnog odrastanja.

Otkrivanjem Otkrivalice mogu reći da je jedna od mojih najvećih želja ispunjena, a da će ona – da postanem dama – ipak malo sačekati.

Deca o Ljubi kažu – Ljuba je obučena i lepa, ima ljubičastu kosu, i ona mi je drugarica! Ona se najbolje igra i uči decu! Ona je sjajna vaspitačica kod moje sestre i njenih drugara. Kad se dete upiše u vrtić, onda ona ili Bilja kažu „Možeš u adaptivnu ili u grupu u koju želiš“.