NIKOLA ŽUGIĆ

Ćao! Ja sam Nikola Žugić, među decom poznat kao “Nikola koji ne drži sport” ili “Nikola pozorište”. Rođen sam 27. avgusta 1987. godine. Svoje detinjstvo sam proveo u Sivcu, jednom malom mestu, u ulici punoj dece, smeha, šale i dobre zabave. Kada sam bio mali maštao sam o tome da postanem mađioničar i voleo sam da oko sebe uvek imam mnogo dece.

Srednju školu sam završio u Somboru, osnovne i master studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a od aprila 2016. godine sam u Beogradu, u Otkrivalici. Tražio sam je po Pčinjskoj ulici, zamišljao je ko zna kako, usporio korak ispred vrata … a pronašao sam divno mesto, puno zabave, lepog druženja i nasmejane i vesele dece, baš kao u mojoj ulici, na koje od tada dolazim svakoga dana, ali sada užurbanim korakom!

Od tada se svakodnevno družimo i učimo jedni od drugih otkrivajući velike pronalaske, pričajući priče kroz pokret, priređujući pozorišne predstave i simboličke igre, upoznajući godišnja doba, igrajući se različitim običnim i neobičnim materijalom… Tu sam i da najmlađim drugarima boravak u vrtiću učinim toliko zanimljivim da ni ne primete kad mame i tate dođu po njih, kao i da pomognem deci kojoj je potrebna dodatna podrška.

E, da, skoro pa zaboravih! Trikovi mi nikada nisu išli, ali sam i dalje svaki dan okružen decom, a magija i čarolija koje ovde zajedno stvaramo se ne mogu opisati, već samo doživeti 😉

Deca o Nikoli kažu – Nikola je dobar, ima okruglu glavu i žutu majicu i sa njim volim da se mazim i da se igram. On se zabavlja sa drugarima: da svakome karticu sa dva drugara, da otvore kad on kaže „Sad!“.