SLAĐANA PAKOVIĆ

Godine 1994. dok sneg jako pada,
Jedan stariji brat sestri se nada,
I dok se on u dvorištu sa drugarima grudama gađa
Na svet dolazim ja – mala Slađa.

Rodila sam se 01. 11. u malom gradu na zapadu Srbije (Bajinoj Bašti) i unela veliku toplotu u dom porodice Dragane i Dragana. Od malena bila sam okružena dečacima pa sam uz njih pokazala veliko interesovanje za fudbal i sa njima u malom klubu FK Sloga počela trenirati. Kasnije malo, 2004. godine, počela sam trenirati šah i 2010. u svojim rukama držala pehar za drugo mesto u šahu na državnom prvenstvu i loptu iz Barselone sa potpisom igrača. Te iste godine, u maju, postala sam i starija sestra.

…ne znam da li ste znali, ali u šahu se još uvek jede rukama. Svojim dugim koracima, osmišljenim potezima završila sam srednju medicinsku školu u Užicu 2013. godine, nakon čega sam se uputila na studije pedagogije u Beogradu. I tog proleća 2017. godine završila osnovne studije a zatim 2019. i master studije pedagogije. Za vreme studija pohađala sam plesnu školu u kojoj sam savladala ples salsu.

U jednom vrtiću boravila sam često,
Ali osetila sam da tu nije moje mesto,
I baš kao što se dete obraduje lizalici
Tako sam se i ja jednog septembra obradovala OTKRIVALICI!

U Otkrivalici poznata sam kao „Slađa najmlađa“ ili „treća Slađa“. Sa drugarima se kroz programe „Od slova do priče“, „Čudesni svet čula“, „Materijali“ družim. Uživamo u igri Baki Raki, pošto smo tada na nogama laki… a ako nas zateknete u masi… šššš uživamo takođe i u salsi!

Deca o Slađi kažu – ona je jako šašava i dobra, puno nas voli i ima dugu kosu. Volim kada nam priča priču, njene priče su lepe. Kada izadjemo napolje ona nam je omiljena veštica. Ona je zanimljiva, ima zabavne i srećne radionice, radi čudne i smešne stvari, volim kada ona smisli neku zezalicu.