Kao neko ko se rastaje sa Otkrivalicom po drugi put (Jovan ima starijeg brata koji je, takođe, svoje detinjstvo proveo ovde), moram da priznam da sam više puta proteklih godina pomišljala na mogućnost rađanja trećeg deteta, kako bi se naše druženje sa Otkrivalicom produžilo…
Svaki put kada učestvujem na zajedničkoj radionici, izlazila sam sa punim srcem što sam odlučila da uložim maksimum napora, prevaziđem činjenicu da daleko stanujemo i da svojoj deci omogućim, da rastu i odrastaju na jednom humanom mestu kakvo je ovo.
Mi smo porasli uz podršku Otkrivalice, a i ona je rasla i menjala se sa nama. Reći ću da je različita sada i davne 2003. godine kada smo prvi put počeli saradnju. Različita, ali ne mogu reći ni bolja, ni  gora. Ona je uvek autentična, nezaboravna, jasnih i jednostavnih pravila za sve, a nadasve topla i srdačna da primi svu različitu decu onakvu kakva jesu!
Želim da svi vi koji se trudite oko naše dece, znate da radite pravu stvar i želim vam da ni u narednim godinama ne izgubite entuzijazam!!
Vaš posao je divan i verovatno mnogo puta u danu doživite satisfakciju zbog truda koji činite i ljubavi koju deci dajete! …

S puno ljubavi i zahvalnosti za divne godine koje su Andrija i Jovan proveli sa Otkrivalicom…