Od samog osnivanja, u okviru vrtića Dečija otkrivalica radi psihološko razvojno savetovalište.

Savetovalište je namenjeno svima onima koji imaju dileme oko sopstvenog roditeljstva ili ranog razvoja deteta.  U okviru savetovališta rade dipl. psiholog Jovanka Knežević, dipl. psiholog Jelena Ranković i dipl. psiholog Ana Paković.

U savetovalištu su angažovani i stručni konsultanti.

Osnovni cilj psihološke delatnosti u savetovalištu je optimalizacija razvoja deteta u cilju podsticanja intelektualne sposobnosti, usmeravanja razvoja ličnosti, postizanja emocionalne i socijalne zrelosti, a u okvirima detetovih mogućnosti.

Psihološkom dijagnostikom se definišu aktuelne mogućnosti deteta i osnovne crte ličnosti, vaspitni uticaji porodice i šire socijalne sredine. Psihološko savetovanje je usmereno na prevenciju mogućih poteškoća u razvoju i na korekciju postojećih smetnji.

U sklopu psihološkog razvojnog savetovališta vrtića Dečija otkrivalica obavlja se utvrđivanje gotovosti deteta za polazak u školu (intelektualne, emocionalne i socijalne) kao i savetovanje roditelja i staratelja u vezi svih onih važnih aspekata dečjeg odrastanja.

Psihološko razvojno savetovalište otvoreno je i za roditelje i decu koja ne pohađaju predškolsku ustanovu Juca – Dečija otkrivalica.

decica-linija
Psiholosko-savetovaliste
Savetovaliste2
Savetovaliste