Čaba Forgo

Ovo sam ja, Čaba Forgo.

Rođen sam 26. oktobra 1993. u Vršcu. Osnovnu školu sam završio u Plandištu, malom mestu u južnom Banatu. Tokom srednje škole usmernje mi je bilo neki turistički tehničar, to upisujem zbog stranih jezika koji su se tada učili na ovom smeru misleći da je to ono čime ću se baviti. Nakon te srednje škole, gde se nisam pronašao, upisujem istoriju umetnosti na filozofskom fakultetu u Beogradu. Gle čuda ni tu se ne pronalazim jer shvatam da umetnošću ipak želim da se bavim u praksi a ne da učim o njoj. Odlučujem da  ipak ostanem na istom fakultetu ali sada upisujem pedagogiju i tu se posle mnogo vremena pronalazim. Završavam osnovne studije a zatim i master studije na kojima se bavim igrom.  Do igre sam došao tokom osnovnih studija na divnom predmetu dečija igra i razvijanje stvaralaštva. Shvatam da se ja oduvek igram i da zaista volim da se igram ali i da se svi mi igramo znali mi to ili ne. Ja volim da se igram rukama, materijalima, glinom, papirom, igračkama a često se igram i u virtuelnom svetu – video igrama.

Imam jednog rođenog mlađeg brata i jednog nerođenog mlađeg brata. Kod jedne moje bake nas je sedmoro unuka a kod druge četvoro ali sam ja najstariji unuk i kod jedne i kod druge. Tako da sam od kad znam za sebe bio okružen mlađom braćom i sestrama, što je nekad bilo baš super a nekad malo dosadi kada su stalno trčali za mnom gde god da sam krenuo.

Kao što rekoh mnogo volim da se igram, pravim sve i svašta, često su to stvari iz nekih fantastičnih svetova punih magije, čarobnjaka i veštica. Volim životinje, živim sa jednom malom dosadnom pticom. A mnogo volim i biljke, trenutno mi je jedan deo stana prava džungla.

P. S. Verujem u magiju jer je svako od nas nosi stvara i nosi u sebi.

 

Deca o Čabi kažu – Zabavan je i blesavi se, ima bradu, kosa mu bode kao ježeve bodljice i ima brkove koji su mekani i ne bockaju a telo ima kao čovek! Sa njim radimo svašta zanimljivo i drži nam nauku. Ima mnogo kutija po kojima uvek pretura i skuplja stvari. Ne voli da jede neko povrće i ne jede samo paradajz.