SLAĐANA PEJIĆ

Rodila sam se u Frankfurtu 1973. a od svoje treće godine sam stanovnik savskih blokova i od onih sam koji kažu da su sa Novog Beograda.

Pedagoška akademija za vaspitače je bila moj prvi i jedini izbor, sada je tu i Učiteljski fakultet, a Otkrivalica mi se dogodila 1996. – bila je to ljubav na prvi pogled.

Prvo sam u njoj puno učila, a onda stasala da učim druge.

Autor sam i koautor mnogih programa u Otkrivalici – Muzika kroz vreme, Volim i čuvam svoje telo, Nauka za decu, Ruke oko sveta, Zanimanja ljudi, Dr. Jojboli mali biolog, Dinosaurusi-mitovi i istine, Priča kroz pokret, Sportakus, Slikarstvo nekad i sad…

Uživam u Programu pripreme za vrtić i adaptaciji novih malih Otkrivača.

Kada dođem kući čekaju me dva, već velika momka (19 i 24) i sve češće me zadirkuju da su mi sve fore iz vrtića.

Otkrivalica je za mene mesto na kojem stalno nešto otkrivam – nove veštine, nova prijateljstva, novo u deci… a i mesto je na kojem čuvam dete u sebi.

Deca o Slađi kažu: To je Slađa koja nema naočare, ima malo smešan glas i obojenu kosu u crvenu boju, kao neka ptica. Smeje se, svira harmoniku, a mi trčkaramo. Ona nekad ima radionice, a nekad ne – kad je noć i nema radionice, onda ide da spava. Volim da je pozdravljam i da se sa njom grlim. Ona je dobra i srećna.