2017. je godina u kojoj Dečija otkrivalica proslavlja 25 godina svoga postojanja. Nastala kao Klub za humano odrastanje, u dve sobe u centru Beograda, Otkrivalica je zajedno sa svojom decom rasla i porasla.
Isti principi o vaspitanju i odrastanju, ista radost koja se preliva dok se igraju sa decom, kreativni i vedri ljudi… sve ovo sada čini Otkrivalicu na dve adrese. Jedna je u Pčinjskoj 21, a druga na onoj staroj – Jelene Ćetković 12.
Priču o Otkrivalici pričaju njena deca, ova koja su sada deo nje i ona koja su bila.

Molimo vas da u rubrici komentara ispod napišete šta Otkrivalica vama znači i upotpunite priču o naših zajedničkih 25 godina.

2 Komentara

 1. Naš Ogi je krenuo u Otkrivalicu sa tri godine, nakon što je imao traumatično iskustvo u prethodnoj predškolskoj ustanovi. Uvođenje u grupu u Otkrivalicu je bilo baš onako kako je Ogiju trebalo i danas, nakon godinu dana, mi smo srećni roditelji, jer se naše dete razvija upravo onako kako to njemu treba i kako bismo mi želeli. S radošću kažemo da smo deo zajednice Dečje Otkrivalice.

 2. Mojoj ćerki je, zbog celijakije, početkom devedesetih, bio onemogućen boravak u državnim vrtićima. Tada se o toj bolesti mnogo manje znalo i nije bilo načina da se za decu sprema poseban obrok. Bila je jako tužna jer je želela da i ona, kao njeni drugari iz parka, ide u školicu i druži se sa decom.
  Ni sama ne znam kako smo saznali za JUCU u Jelene Ćetković. Sa Jovankom i decom družila se sve do polaska u školu i bila je presrećna.
  Danas je Andrea Mladenović Šćasni lekar u DZ Zemun.
  Uvek se rado sećamo dana iz Juce kada je bilo samo nekoliko klinaca.
  Bili smo počastvovani kada su nas zvali na proslavu 20. godišnjice rada. A sada slave 25.
  S R E Ć N O !!!

Ostavite komentar na ovaj tekst