JELENA RANKOVIĆ

Ja sam Jelena Ranković. Beograđanka sam od 1978, Otkrivaličarka od 2009.g, Sarina mama od 2015. godine.

Po obrazovanju i zanimanju sam psiholog.

Radim sa decom u grupama, ali i individualno. Razgovaramo, pevamo, plešemo, crtamo, pravimo, glumimo: osećanja, empatiju, porodicu, komunikaciju, maštu, prijateljstvo, saradnju, toleranciju, želje i potrebe, ljubav, ali i godišnja doba, čudesni svet čula, Malog princa… i mnoooge druge teme koje nam zazvuče interesantno.

Procenjujemo se i testiramo (posebno pred polazak u školu). Prevazilazimo razne poteškoće koje nam se na putu odrastanja ispreče.

Radim i sa roditeljima, ali i sa kolegama (raznih struka – iz Otkrivalice, ali i iz škola i drugih institucija, sa fakulteta…): razgovaramo, razrešavamo dileme, postavljamo pitanja i odgovaramo na njih, čitamo i učimo, promišljamo i smišljamo, rastemo zajedno sa našom i našom decom.

I – svi zajedno se radujemo svakom uspehu i svakom novom koraku!

Ja sam i Jela!

Po opredeljenju i uživanju sam: pčela, kišni oblak, jesenja vila, turbo-puž, jedan (od 101) dalmatinac, strašilo, pacijent, veterinar, dinosaurus, šnicla, čiča-Gliša, kuvarica, gošća restorana, glumica, publika, rame za plakanje, jedno od tri praseta, buba-Mara, vožač trkačkog auta…

Volim da sedim na podu, da pevam, da se grlim, da skakućem kada sam srećna, da jedem sladoled i „pašgete“, da se smejem…

Ja sam dete i svaki dan idem u vrtić!

Deca o Jeli kažu – Jela je dobra i izgleda baš onako. Ima čupavu, loknastu kosu. Volim sa njom da se igram da smo pilići: ona kaže „Piju!“, a mi kažemo „Piju, piju!“. I volim da radimo i pričamo kako sve učimo. Ona je kreativna i sa njom svašta pravimo od različitih materijala.