NEVENA MILOSAVLJEVIĆ

Zovem se Nevena Milosavljević. Rođena sam 30. 5. 1998. u malom i slatkom gradu – Gornjem Milanovcu. Grad koji je prepoznatljiv po najukusnijim slatkišima u kojima smo svi uživali, a uživamo i danas.
Ime mi je dala starija sestra, po svojoj vaspitačici koju je mnogo volela u vrtiću. To je bio prvi delić slagalice mog zanimanja.

Još od malena sam volela muziku, društvo i da ponekad budem glavna. Sa 4 godine sam krenula da igram folklor i iako sam bila najmlađa, vodila sam glavnu reč. Folklor sam igrala 15 godina, sve do polaska na fakultet.
Osnovnu i srednju školu sam završila u Gornjem Milanovcu. Takođe, tokom osnovne škole završila sam i Nižu muzičku školu „Dr Vojislav Vučković“ , odsek za klavir. Oduvek sam volela da pevušim, ali kao deo neke grupe. Tako sam pevala u Crkvenom horu, u etno grupi KUD – a „Šumadija“ i u horu „Učiteljskog fakulteta“.

Nakon osnovne škole, odabrala sam Gimnaziju „Takovski ustanak“ jer sam želela da što više istražim sebe i svoje mogućnosti u različitim oblastima. Već nakon druge godine srednje škole sam shvatila da želim da radim sa decom, jer me je privlačila dečija psihologija.
Nakon dužeg razmišljanja, odabrala sam Učiteljski fakultet u Beogradu, smer za vaspitača, jer sam videla potencijal da sva dosadašnja iskustva objedinim i da uživam u tome.

Kud poći, gde su te moje staze
što noge ove treba da gaze.
„Dečija otkrivalica“ pomoćiće sad,
jer na pravom mestu se nalazim tad.

Deca o Neveni kažu –igra se lepo sa decom i uvek je kod mlađe grupe i mnogo dobro brine o njima. Nosi naočare da joj ne bude mutno ispred njenih očiju. Ima crnu kosu dugačku kao more, veže repić i čovek je i živo biće. Dobra je i tiha kao miš.