MIRA MOMČILOVIĆ

Ja se zovem Mira Momčilović, ali imam baš mnogo nadimaka, od kojih su neki Mirka, Mirče, Miki… Rodila sam se jednog hladnog februarskog jutra, 1979. godine. Rođena sam i odrasla u Bečeju, gradiću u srcu Vojvodine. Tu sam završila osnovnu školu i gimnaziju.

Oduvek sam volela jezike, muziku i glumu. Kao mala, maštala sam o tome da budem glumica. Taj san mi se donekle i ostvario jer sam bila član jedne pozorišne trupe čitavih 11 godina. Kao vrlo mala sam trenirala džudo i karate, a ljubav prema sportu se održala do dana današnjeg, čemu mogu zahvaliti mom ocu, koji mi je tu ljubav usadio. Čak sam jedno vreme trenirala i ples, te bila u paru sa svojim najboljim prijateljem, drugarom iz vrtića i osnovne škole.

Završila sam Filološki fakultet – odsek anglistika, a zvanje mi je profesor engleskog jezika i književnosti. Od svojih apsolventskih dana sam u prosveti: radila sam u osnovnoj školi, privatnim školama jezika, vodila konverzacijske kurseve za osobe „trećeg doba“, a ono što je najbitnije – obožavam da prenosim svoje znanje. Volim rad sa decom, smatram da sam odlično odabrala svoj životni poziv.

„Otkrivalicu“ sam upoznala u februaru 2023. godine, i odmah sam se osetila kao kod kuće. Radujem se druženju sa malim, ali i velikim Otkrivaličarima, jer mnogo toga sam naučila za veoma kratko vreme. Stekla sam nove prijatelje i zbog toga svega mogu ponosno da kažem da sam svakim danom sve bogatija.

Deca o Jeli kažu – ona me zasmejava i simpatična je. Volim kada je sa nama na igranjcu, volim i njene bojanke. Sa Mirom obožavam Halloween kada idemo po vrtiću i skupljamo slatkiše. Ona je snalažljiva i brižna.